Tайните на най-ефирните детайли от дамското облекло – чорапите и чорапогащниците

        Имам една жестоко интелигентна и същевременно по детски наивна приятелка. Редовно се случва да ме изуми с нещо, което се чудиш как е възможно човек дори да си помисли, но същевременно тя го вярва чистосърдечно и никога (за моя радост) не се обижда или засрамва, когато я поправиш. Няма да забравя култовия случай, в който женска компания си говорехме за чорапогащници и чорапи и кой колко дена ги харесва, в резултат на което тя непоколебимо заяви, че е много тъпо така да отбелязват колко дълго може да носиш нещо и после да трябва да го изхвърлиш. Туш, публиката е в ступор. 

“-Ама как така, Мими, как да ги изхвърляш? 

 -Ами така, нали пише 7 дена на опаковката, и аз като мине една седмица и ги изхвърлям.”

Трудно ще си представиш стъписаните погледни на всички на масата, едва сдържания смях и нечовешкото самообладание на тази, която обясни, че дена (дение) не са календарни дни, а мярка за плътност на материя. За наша радост Мимето, със своята непоколебима увереност се ухили до уши и заяви как току-що сме спасили безброй чорапогащи от преждевременна смърт.


Сега, след като (надявам се) те усмихнах :), нека ти разкажа за тайните на тези ефирни детайли от дамското облекло – чорапите и чорапогащниците - Да-тата и Не-тата и други малки тайни.


Има различни критерии, според които може да си избереш чорапогащник или чорапи, като моята идея е да ги отделя в категории според поводите на носене.


ЕЖЕДНЕВНИ

На първо място е важно за какво ежедневие говорим, като трябва да съобразим и сезоните. Ясно е, че никой не носи чорапогащник 200 дена лятото. Но пък тогава изниква един друг проблем – протриването между краката. За този специфичен сезонен дискомфорт са създадени късите клинове-чорапогащници, които да не те спарват излишно и да предотвратят триенето. Също така са супер удобни за тичане по детски площадки и всякакви други занимания, които иначе не би могла да практикуваш с рокли и къси поли. Ако пък искаш да избегнеш протриването с минимално добавяне на облекло - предлагат се и ленти за крака - представи си чорапи с дантела, но без чорапите. Те са само на бедрата и покриват само частта податлива на протриване.

За по-делово ежедневие може да се насочиш към стандартните чорапогащници, като моят личен съвет (от опит) е ако се спреш на стягащ модел, то търси го с висока талия. Твърди се, че черен чорапогащник е подходящ за всяка визия, аз бих поспорила и бих те посъветвала да се вслушаш в собствения си вкус, като съобразиш дебелината му с визията, но и с мястото, на което ще го носиш. Ако си цял ден навън, не се тормози с 15 дена през Декември, моля те.

        Ако си по-зиморничва като мен, или имаш чувствителна кожа, то по-добре се охарчи за супер цпециалните чорапогащници с кашмир, вълна от алпака или мерино. Освен, че със сигурност ще ти е топло, няма да се притесняваш от алергии, дразнене, боцкане (това не са родобски одеала :) тук се влагат наистина най-меките и луксозни вълни). А и са почти вечни ;)


ОФИЦИАЛНИ

Ясно е, че критериите са субективни, но в тази категория ще сложа споменатите по-горе стягащи модели – за поводи от сватба до развод и всичко по средата, стягащите чорапогащници правят чудеса. Ако поводът е в по-топлата част на годината можеш да намериш и стягащ клин или стягаща пола или пък да замениш цялостния силует на чорапогащника с по-изисканите и същевременно даващи свобода чорапи. При тях можем да отличим два вида – такива с и такива без силиконова лента. Първите са идеални, ако искаш да ги носиш самостоятелно – в горната си част завършват с широка дантела с вградени силиконови ленти против свличане. Вторите могат да са с широка или тясна дантела, като задължително вървят с жартиери, за които се закачат. Последните можем да отнесем и към третата ни категория. Велик детайл на чорапите е класическия ръб отзад, който в днешно време рядко е физически ръб, а по-скоро декорация, но без значение как е създаден, винаги издължава визуално краката и придава неизменно секси усещане.


ЗАБАВЛЕНИЕ

      Да се върнем към чорапите – освен практичен аксесоар, те често са част и от една група дрехи обобщени като “еротично бельо”. Особено чорапите с жартиери са неизменна част от фантазията, а после и от реалността както в мъжките, така и в женските умове, завършваща в спалнята. Или на други места, но образно казано ;) Жартиерите могат да бъдат самостоятелен аксесоар – като колан, за който се закачат чорапите или пък да са част от бельото – бикини, прашки и тн. Самите ленти за закачане почти винаги са подвижни и абсолютно винаги са регулируеми. А пък ако чорапите ти се струват някак скучновати и искаш да опиташ нещо ама наистина предизвикателно – представям ти бодичорапогащниците. Ще ги срещнеш и под по-неблагозвучното наименование “целокупно боди”, което лично в мен не предизвиква и капчица еротични помисли. Но визията им е друго нещо. Това са много специална серия, да ги наречем еротични дрехи, представляващи цялостно облекло от фина материя като чорапогащник. Почти винаги са с “отворено дъно” за по-лесен достъп ;) Всяко допълнително обяснение би било излишно, просто им хвърли едно око.

        Разбира се, забавлението има много страни и тук ще спомена всички останали чорапогащници, които аз лично вкарвам в графа “за настроение”. Това са едноцветни чорапогащници – червени, зелени, жълти – страхотен акцент за типичната с тъмните си цветове зима; мрежести чорапогащници – от ситна незабележима мрежа, през едра – супер акцент за накъсани дънки, до такива с фигури като паяжини, рози и какво ли не. И, разбира се, чорапогащниците с щампи. Тук вече само въображението може да те спре да се изразиш чрез облеклото си.

        Не бива да забравяме и класическите тънки чорапи до коляното или до над глезена, които са супер удобни за всякакви деликатни обувки. Основно правило, като при всяка дреха (поне за мен) е да съобразиш добре размерът, за да се насладиш както на ефекта, така и на комфорта. Защото в крайна сметка всички знаем как дори най-красивата визия може да ти скапе настроението тотално, ако цената за красотата е болка.


Stay warm + stay glam,

XoXo Your Curvy


90 ден непрозрачен черен макси чорапогащник
ТОП

37.90 лв. Без ДДС: 31.58 лв.

Черен чорапогащник с ефект чорапи
ТОП

34.90 лв. Без ДДС: 29.08 лв.

Секси макси плътни чорапи с жартиер - суперразтегливи
ТОП

47.90 лв. Без ДДС: 39.92 лв.

50 DEN черен макси чорапогащник
ТОП

28.90 лв. Без ДДС: 24.08 лв.

Черни макси силиконови чорапи с черна линия
ТОП

33.90 лв. Без ДДС: 28.25 лв.

Ефектен макси чорапогащник с листа от орхидея
ТОП

26.90 лв. Без ДДС: 22.42 лв.

20 DEN макси силиконови чорапи в тъмно бежово

29.90 лв. Без ДДС: 24.92 лв.

Оформящ безшевен макси клин в бежово

47.90 лв. Без ДДС: 39.92 лв.

Оформящ чорапогащник със СЛАБА КОМПРЕСИЯ - 20 DEN, бежов
ТОП

29.90 лв. Без ДДС: 24.92 лв.

Entice макси чорапогащник с черна линия

36.90 лв. Без ДДС: 30.75 лв.

Entice мрежест костюм боди и чорапи русалка
-7%

49.19 лв.52.90 лв. Без ДДС: 40.99 лв.

Чорапогащник със змийски принт

31.90 лв. Без ДДС: 26.58 лв.

60 DEN маслинено зелен непрозрачен макси чорапогащник

29.90 лв. Без ДДС: 24.92 лв.

Оформяща безшевна пола в бежово

54.90 лв. Без ДДС: 45.75 лв.

Оформящ чорапогащник със СЛАБА КОМПРЕСИЯ - 20 DEN, натурален с тен

29.90 лв. Без ДДС: 24.92 лв.

20 den черен макси чорапогащник на точки

34.90 лв. Без ДДС: 29.08 лв.

100 ден черен макси чорапогащник от модал
СУПЕР МЕК

44.90 лв. Без ДДС: 37.42 лв.

150 DEN КАШМИРЕН макси чорапогащник, черно

39.90 лв. Без ДДС: 33.25 лв.